Produse
»
Marketing » Utile » Avantajul pungilor de hartie personalizate

Avantajul pungilor de hartie personalizate

Pungile personalizate din hartie sunt o alegere eleganta si eficienta care, pe langa functionalitatea cunoscuta de toata lumea, pot fi folosite ca unealta de marketing in promovarea companiei, a produselor si serviciilor acesteia, a evenimentelor private sau corporate.

Unii comercianti prefera pungile de plastic in locul celor de hartie, deoarece energia necesara procesului de fabricatie este redusa, cheltuielile cu transportul si depozitarea lor sunt relativ mici, iar dimensiunile acestora sunt scazute, astfel fiind usor de manevrat.

Insa este de retinut faptul ca unul dintre cele mai mari dezavantaje ale pungilor de plastic este impactul profund negativ pe care il au asupra mediului. Incepand cu principala materie prima folosita in productia lor, petrolul si derivatele acestuia, si mergand pana la incercarile de reciclare ale acestora, fiecare etapa prin care trec pungile de plastic este daunatoare mediului.

Pungile de plastic aruncate necorespunzator sunt un adevarat pericol pentru natura, ele infiltrandu-se in sol, blocheaza sistemul natural de autoirigare si ciclul materiei in natura, perturband astfel ecosistemul uman. Pungile de plastic nu sunt biodegradabile si, aruncate la intamplare, in apa sau pe pamant, rezista sute de ani fara a fi distruse (se estimeaza ca acestea se degradeaza in 400-500 ani, sub actiunea razelor solare sau raman intacte o perioada mult mai lunga daca sunt ferite de acestea), astfel devin un gunoi care ucide milioane de pasari si animale in fiecare an. Practic, fiecare punga de plastic folosita de noi are un impact negativ asupra mediului si implicit asupra bunastarii noastre si a generatiilor urmatoare.

In acest sens Guvernul Romaniei a elaborat un act normativ care, incepand cu data de 1 iulie 2018 prevede interzicerea introducerii pe piata natională a pungilor de transport din plastic subtire si foarte subtire cu maner, precum si interzicerea comercializarii de la 1 ianuarie 2019 a pungilor de transport din plastic subtire şi foarte subtire cu maner, potrivit site-ului http://www.economica.net/pungile-de-plastic-sub-ire-vor-fi-interzise-in-romania_144351.html#ixzz5ITAMWceR

Spre deosebire de cele mentionate mai sus, avantajul principal al pungilor de hartie este faptul ca nu polueaza, ele fiind biodegradabile. Pungile de hartie sunt realizate dintr-un carton usor ce nu reprezinta niciun pericol pentru natura sau mediul inconjurator, chiar daca ele sunt aruncate intamplator.

Un alt avantaj important al pungilor de hartie este acela ca poti fi foarte usor reciclate, in acest fel asigurandu-se conservarea si continuitatea naturii. Mai mult decat atat, principala materie prima folosita in productia hartiei si cartonului este lemnul, una dintre putinele resurse naturale nelimitate ale planetei. Printr-un program de replantare permanenta, tarile cu traditie in productia celulozei si hartiei (tarile nordice si nu numai), au ajuns la supraproductie a masei lemnoase.

Pungile de hartie personalizate sunt un mijloc foarte util pentru promovarea companiilor, in special datorita faptului ca pot fi utilizate cu diverse ocazii, astfel facand vizibil brand-ul si imaginea companiei. Ele pot avea o grafica elaborata si pot fi tiparite in orice tiraj. Acesta este un alt avantaj fata de pungile de plastic care se tiparesc doar in tiraje medii (5000 -10000 ex.) si mari.

Pentru evenimentele corporate, pentru achizitiile facute de clientii dumneavoastra, tipografia ITIP va pune la dispozitie o gama larga de oferte pentru pungi de hartie personalizate realizate pentru a corespunde nevoilor si necesitatilor dumneavoastra.

Prin tiparirea logo-ului si a altor informatii, veti promova cu profesionalism compania si totodata veti arata partenerilor ca aceasta este responsabila fata de mediul inconjurator.


Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!



Nume*
Email
(nu va fi facut public)
Comentariu*
Introduceti codul din imagine:


Copyright© 2020 ITIP - Tipareste inteligent Design realizat de Softimpera
Avantajul pungilor de hartie personalizate – ITIP.ro