Produse
»
Marketing » Utile » Cum ne promovam afacerea offline?

Cum ne promovam afacerea offline?

Importanta marketingului online nu poate fi contestata, cu precadere acum, in era digitala in care traim. Termenul de marketing offline este tot mai rar utilizat in mediul afacerilor, in contextul in care tehnicile de promovare online ating atat de usor un grup tinta cuprinzator, cu un cost redus. Cu toate acestea, exista grupuri tinta ce nu pot fi abordate online. Spre exemplu, o companie de unelte de agricultura ce se promoveaza online se va face cunoscuta unui anumit grup de varsta, insa va exclude aproape total batranii. Ei sunt un exemplu de grup tinta la care trebuie sa ajungi offline. Astfel, consideram ca este important sa imbinati armonios metodele de promovare, pentru a nu exclude un grup tinta ce ar putea genera vanzari semnificative. Iata cateva intrumente de promovare offline ce iti pot fi de folos:

Fluturasii
Acum, ca promovarea online tine sa atinga un apogeu, este foarte posibil sa dispui de o mai mare deschidere a oamenilor pentru fluturasi. Daca inainte erau bombardati cu diverse pliante din toate partile, acum lucrurile au devenit mai putin agresive, motiv pentru care si reticienta lor in legatura cu acestea s-a estompat. Astfel, tot ce ai de facut este sa obtii aprobare pentru acordarea acestora si sa gasesti locul unde se afla grupul tinta pe care doresti sa il abordezi. De distribuirea acestora se poate ocupa o companie de profil sau de ce nu, un angajat al afacerii tale.

Cartile de vizita
Indiferent ca ne raportam la diverse traininguri, workshopuri, cocktail party sau alte evenimente, este recomandat sa ai mereu la tine cateva carti de vizita. Acestea se ofera potentialilor colaboratori sau clienti, in eventualitatea in care vor avea nevoie de datele tale de contact. Cartea de vizita trebuie sa contina informatii relevante, precum: numele tau, numele si logo-ul companiei, functia ocupata, adresa de email, numarul de telefon etc. Desigur, este important sa alegi un material calitativ, pentru a nu asocia afacerea cu ceva ieftin sau necalitativ.

Brosurile de prezentare
In situatia in care bugetul iti permite, nu este o idee rea sa optezi pentru brosuri, ce cuprind date despre tine si produsele tale. Le poti livra prin posta, iar daca ai un buget mai mic, le poti aseza undeva in magazin, pentru ca clientii interesati sa se “serveasca”. Astfel, nu doar ca vei cheltui mai putin, insa vei avea certitudinea ca brosurile vor ajunge la cei ce sunt interesati de serviciile tale. Incepe cu un numar mic de exemplare, pe care sa il modifici in functie de rezultate.

In calitate de tipografie Cluj, va stam la dispozitie cu o gama variata de servicii. Tiparim carti de vizita, brosuri, fluturasi, mape de buzunar si orice alte instrumente de promovare pentru afaceri de succes.


Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!



Nume*
Email
(nu va fi facut public)
Comentariu*
Introduceti codul din imagine:


Copyright© 2020 ITIP - Tipareste inteligent Design realizat de Softimpera
Cum ne promovam afacerea offline