Produse
»
Print » Informatii utile » Totul despre tiparirea cartilor

Totul despre tiparirea cartilor

Desi tehnologia evolueaza rapid, cartile tiparite raman in topul preferintelor cititorilor. Succesul acestora se datoreaza in principal faptului ca sunt unice, reale si sunt personale. Aceste caracteristici ii permit cititorului sa se ataseze de carti, iar in acest fel capata o valoare speciala pentru care nu exista un pret.

Diferenta dintre cartile tiparite consta in calitatea lecturii si calitatea materialelor folosite (hartia si coperta). O calitate inalta a materialelor din care este confectionata va face ca si cartea sa treaca testul timpului. Astfel, ea poate fi pastrata ca o amintire si recitita oricand fara nici o grija.

Cititul unei carti tiparite poate reprezenta o intreaga experienta fantastica pentru unii oameni. Modul in care se simte cartea si mirosul paginilor creeaza un sentiment unic si diferit pentru fiecare cititor in parte. Aceasta unicitate este influentata, in principiu, de hartia folosita in productie.

Fiecare carte trece printr-o multitudine de procese si verficari inainte de a ajunge la cititori. Editura este cea care se ocupa de o mare parte din procesul de finisare. Aceasta redacteaza, macheteaza, tehnoredacteaza si corecteaza continutul. Apoi se ocupa de coperta, de modificarea ultimelor erori si de promovarea cartii.

Pe langa aceste detalii tehnice, editura face si demersurile in ceea ce priveste formularul CIP. Pentru fiecare titlu de carte aflata in faza de prepublicare, editura Texte va completa formularul CIP (Catalogarea inaintea publicarii) si va raspunde de corectitudinea datelor furnizate. De asemenea, pentru carti se asigura ISBN (International Standard Book Number) gratuit si pentru reviste, ISSN (International Standard Serial Number) gratuit.

Tipografia ajuta la alegerea dimensiunilor corecte, a tipului si culorii hartiei pentru carte. Se alege numarul de carti care urmeza sa fie tiparite si procesul poate incepe. Dupa tiparire, se trimit 7 carti la Biblioteca Nationala a Romaniei, respectiv o carte la Biblioteca Judeteana, insotite de un borderou dat de editura, acestea fiind obligatii legale. Deoarece cunoastem importanta cartii pentru tine si pentru cititori, alegem sa folosim materiale de inalta calitate si tipariri sigure, fara erori.

Noi iti punem la dispozitie servicii de tipografie Cluj, prin editura Texte, posibilitatea de a publica carti, reviste, manuale scolare, lucrari stiintifice pentru simpozioane, cursuri universitare, monografii, lucrari de doctorat si alte tipuri de publicatii fara limita de tiraj. Pentru mai multe detalii si intrebari va stam intotdeauna la dispozitie!


Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!Nume*
 
Email
(nu va fi facut public)    
Comentariu*
 
Introduceti codul din imagine:


Copyright©2014 itip.ro . Design realizat de Softimpera
ITIP - Totul despre tiparirea cartilor