Există multe moduri în care vă puteți lansa pe piață compania dumneavoastră, dar acolo nu pare să fie o dezbatere în curs de desfășurare între marketing offline tradițional și utilizarea de marketing online, pentru a surprinde publicul nou.
Practica de marketing, de asemenea, vă permite să construiţi recunoaşterea brandului de-a lungul timpului, oferindu-vă instrumentele necesare pentru a menține o bază de clienți, precum și cu scopul de a atrage noi clienţi.
Offline Marketing
Marketingul offline cuprinde diferite căi, de la publicitatea tradiţională prin imprimare, la anunțuri de radio și televiziune și crearea de rețele. Acesta poate fi mult mai ușor pentru o persoană cu o mentalitate tradiţională de a vedea faptele și cifrele referitoare la publicitate offline, spre deosebire de on-line și poate fi, de asemenea, un instrument eficient pentru a menține brand-ul în lumina reflectoarelor.
Print Advertising: este văzut ca una dintre modalitățile cele mai tradiționale de atragere de noi clienţi. Puteți achiziționa anunțuri în ziare și reviste la nivel local sau național, în funcție de buget, și au, de asemenea, capacitatea de a merge direct către cititori de publicații specifice legate de industria ta. Deşi poate fi o operație costisitoare, mai ales pentru o afacere start-up, dacă este privită într-o publicație bine cunoscută și de încredere, ar trebui să vedeți o rentabilitate a investiției dumneavoastră.
Networking & Conferencing: Dacă puneți numele și imaginea companiei la un eveniment local sau grupuri de firme,vi se poate garanta că numele/brandul va fi văzut de colegi de afaceri, furnizori locali și potențialilor clienți și alte afaceri start-up. Cu networking este vorba mai mult despre un termen lung şi recunoaşterea companiei pe termen lung. Fiind un vorbitor invitat la o conferință, puteți deveni un nume bine cunoscut în domeniul dumneavoastră.
Cărţi de vizită şi broşuri: Cu cărţi de vizită, pliante și broșuri aveți o șansă de a face un impact imediat cu design-ul, logo-ul și compania de branding. Tu ar trebui să ai, pentru start-up, pachete de afaceri pe care să le furnizezi și broșuri personalizate care pot fi trimise la potențialii clienți și iti va oferi o familiaritate și șansa de a lăsa o impresie, atunci când eşti într-o întâlnire de afaceri.
Marketing online
Rezultatele apar la fel de mult şi din marketing online deoarece, în ziua de azi, tot mai mulți oameni folosesc internetul.
Există din nou, moduri diferite în care se poate capta un public nou on-line, de la crearea unui site web, blogging-ul, folosind publicitate plătită pe motoarele de căutare și utilizând mai multe platforme de social media diferite disponibile.
Marketingul online oferă companiilor start-up o provocare interesantă și un mod de a ajunge la oameni peste tot în lume, într-un caz. În realitate, poziția dumneavoastră de marketing va reflecta dimensiunea afacerii dumneavoastră, bugetul cu care se lucrează și tipul de oameni pe care încearcă să-i atragă în calitate de clienți. Se pot testa diferite metode, urmări și analiza rezultatele și de foarte multe ori, veți găsi un compromis între câteva elemente diferite de marketing care sunt avantajoase pentru tine.
Direct Mail: După ce aţi colectat o bază de date de informații, atât cu clienți cât și potențiali clienți, aveţi şansa de a le trimite direct mail. Direct mail vă permite să vizați/atenţionaţi persoanele cu mesaje specifice, care sunt adaptate pentru ei, în timp ce poţi păstra imaginea companiei în mintea lor, în mod semi-regulat, oferind coduri cu discount și cele mai recente oferte. Dezavantajele includ costul de discuții cu potențiali mii de clienți și faptul că mailul poate fi văzut ca spam și instantaneu respins de către destinatar.
Online vs Offline Marketing
Mulți se întreabă dacă marketingul offline încă mai funcționează sau marketingul on-line deţine puterea? Nu trebuie să existe o concurență între cele două. Ambele elemente fac o echipă bună și impreună reuşesc să vă facă site-ul dumneavoastră cunoscut și de succes.
Cele două tipuri de marketing nu trebuie să lucreze una împotriva celeilalte, dar se poate lucra cu ele, în mod egal, pentru garantarea succesului.
Una dintre cele mai multe sarcini cu care toți comercianții cu amănuntul se confruntă este metoda de a utiliza ambele tactici de marketing online și offline, în strategia lor de marketing global, contribuind astfel la creșterea vânzărilor.
O serie de statistici de pe internet susţin marketingul on-line în defavoarea celui off-line:
-utilizatorii de internet sunt reprezentaţi de 30% din populația mondială şi 70% din Europa de Vest și există mai mult de 2 miliarde de utilizatori din întreaga lume.
-20% din populaţia României a cumparat mai mult online, decât deplasându-se la un magazin.
-15% din utilizatorii de telefonie mobilă au mers la un magazin după ce au vazut un anunț pe o conexiune mobilă.
- anunțurile grafice la nivel global sunt în creștere.
În urma statisticilor de mai sus, se ridică întrebarea cât timp va mai exista loc pentru marketing offline?
Un beneficiu al marketingului online versus marketing offline, ar fi plasarea anunțurilor în media, reţele de socializare, internet în general. Prin monitorizarea și urmărirea modului în care acestea au efect asupra clienţilor, se poate lua uşor decizia de a face schimbări grafice fără nici o problemă. Acest lucru nu este valabil în cazul marketingului tradiţional şi publicitate.
Marketingul online se bazează pe clienții potențiali care au acces la internet. Cu toate acestea, există diferite alte moduri de a ajunge la clienții fără acces la internet, de exemplu prin intermediul presei, prin scrisori adresate lor, printr-un afiş, panou, flyer, broşură etc .
Avantaje ale marketingului offline:
Corporale și tactile - poate oferi clienţilor posibilitatea de a experimenta produsul direct în magazin; o experiență reală este mult mai puternică decât una virtuală.
Interacțiune față-în-față - promovarea prin marketing offline, cum ar fi târguri sau demonstrații vă oferă posibilitatea de a satisface clienții dumneavoastră față-în-față și de a interacționa cu ei. Acest lucru poate fi deosebit de important pentru tranzacţii sau servicii cu valoare adăugată, care sunt bazate pe relație.
Asigurați-vă că dvs. faceţi şi marketing offline și on-line. Trebuie luată în considerare păstrarea imaginii offline similară sau identică cu cea online. Coerența este cheia pentru a obţine cât mai mulţi clienţi.