»
Servicii

Servicii de tipografie online si in Cluj 

FĂLȚUIRE
Îndoirea colilor de hârtie în diverse moduri (simplu, dublu paralel, în cruce, armonic), respectând o anumită ordine de succesiune a fețelor. Se recomandă pentru suporturi cu gramaje cuprinse între70 g/mp și 170 g/mp.
Fălţuirea  se folosește la realizarea de pliante, reviste, hărţi, etc.
Cere oferta »

BIGUIRE
Deformarea mecanică a suprafetei suportului in scopul plierii ulterioare a acestuia, se recomandă pentru suporturi cu gramaje peste 150gr/mp. Biguirea se folosește la realizarea de pliante, mape, cutii, cataloage, coperţi de carte, etc.
Cere oferta »
 
BROȘARE
Realizarea unei cărți prin atașarea coperții la blocul de carte adunat în prealabil. Broșarea automată se realizează cu termoclei pe mașini de broșat, iar broșarea manuală se face cu aracet. Procesul de broșare  este utilizat, în special pentru cărți, cataloage, reviste, agende, etc.
Cere oferta »

CAPSARE
Operațiunea de prindere a mai multor coli cu capse de sârmă, în vederea realizării de caiete, reviste, cataloage, notes-uri etc.
Cere oferta »

CAȘERARE
Cașerarea este procedeul prin care o imagine imprimată pe un suport (de obicei din hârtie) se fixează pe un carton cu o grosime minim de  1mm prin intermediul unui adeziv lichid. Se poate executa manual sau cu ajutorul unor utilaje specializate în vederea realizării de coperţi pentru agende, cutii, etichete, etc.
Cere oferta »
 
SPIRALARE
Tip de legare a unui material printat, când un fir metalic sau de plastic este spiralat printr-o serie de orificii create de-a lungul materialului printat. Operaţie folosită la realizarea de  calendare, agende, cataloage, bloc-notesuri, etc.
Cere oferta »

ȘTANȚARE
Operațiunea de decupare din coala de hârtie a unui produs cu un contur oarecare în vederea realizării de  etichete, cutii, hangere, pungi, pliante,plicuri, etc.
Cere oferta »

ÎNSERIERE
Numerotarea succesivă a unor formulare, cu posibilitatea de repetare a numărului pe mai multe exemplare sau în locuri diferite pe coala de hârtie. Procesul de înseriere  este utilizat, in special pentru formulare tipizate, bilete de călătorie, de intrare sau de tombolă.
Cere oferta »

EMBOSARE
Operațiunea de deformare mecanică a suportului, pentru a scoate în relief anumite elemente de design Embosarea este folosită în special pentru aplicarea unei sigle sau a unui text în relief pe mape,agende, cataloage, cărţi de vizită, cutii, invitaţii, diplome, etichete, etc.
Cere oferta »

FOLIO
Este metoda de depunere in relief negativ a unei folii colorate, in general argintie sau aurie pe materialele tiparite: mape,agende, cataloage, cărţi de vizită, cutii, invitaţii, diplome, etichete, etc.
Cere oferta »
 

PLASTIFIERE ( ÎNFOLIERE  LUCIOASĂ/MATĂ)
Operațiunea de acoperire pe o față sau pe ambele fețe cu un strat de folie de plastic, se recomandă pe suporturi cu gramaje mai mari de 150gr/mp. Se poate realiza cu folie mată sau lucioasă majoritatea produselor tipărite: mape, pliante, cataloage ,coperţi de carte, etichete, cutii, cărţi de vizită, afişe, felicitări, etc.
Cere oferta »
 
LĂCUIRE
Pentru a conferi un aspect plăcut materialului tipărit, se recomandă lăcuirea cu lacuri de protecţie.
Lac UV - poate fi aplicat total sau selectiv. Aplicarea  selectivă se face serigrafic, motiv pentru care se vor evita liniile mai subţiri de 1 mm.
Lac offset mat - lucrările tiparite capată un aspect mat şi sunt rezistente la zgâriere.
Lac offset lucios - conferă luciu şi protecţie tipăriturilor, acestea devin mai rezistente la zgâriere.
Cere oferta »
 
PLOTARE
Printarea şi decuparea cu ajutorul ploterului (echipament specializat programat cu ajutorul calculatorului) a oricărui tip de format (ex: decuparea literelor și a figurilor pentru etichete, banere, etc).
Se pot realiza: etichete produs, etichete sigiliu, etichete preţuri, etichete de raft, etichete coduri de bare, etc.
Cere oferta »
 
SERVICII  PROOFING
Probă de tipar realizată digital care are menirea de a simula cât mai aproape rezultatul imprimării offset. Se realizează cu ajutorul unui software specializat pe echipamente specializate.
Cere oferta »
 
SERVICII CTP (computer-to-plate)
Sunt servicii de execuţie a matriţelor tipografice, tehnologie  modernă folosită în procesul de tipărire în cadrul căruia o imagine creată într-o aplicație DTP (desktop publishing) este expusă direct pe o placă tipografică cu ajutorul laserului. CTP-ul prezintă mai multe avantaje în comparație cu metoda convențională de expunere a plăcilor. În CTP, întregul proces de transfer al imaginii de pe film pe placa de tipar este eliminat din procesul de tipar, crescând astfel claritatea imaginii și a detaliilor.
Cere oferta »