Produse
»
Marketing » Utile » Avantajele Catalogului tiparit

Avantajele Catalogului tiparit

Cataloagele reprezinta unul dintre cele mai eficiente instrumente de vanzari de pe piata. Scopul unui catalog este acela de a prezenta potentialilor clienti, intr-o modalitate cat mai rapida, o gama de produse disponibile sau aflate la oferta.

Pentru a realiza un catalog de succes este recomandat sa aveti in vedere cateva aspecte importante.

Un catalog, ca un logo sau o carte de vizita, este un instrument folosit pentru a identifica si a intari gradul de constientizare a marcii. Specialistii in marketing mentioneaza ca este nevoie de multa precizie si implicare in crearea unui catalog, iar realizarea unui catalog bun poate face o diferenta considerabila in ceea ce priveste vanzarile.

Pentru a conferi o imagine cat mai buna companiei dumneavoastra, este esential sa creati un document care sa fie, pe cat posibil, atat functional - usor de consultat si cu un design intuitiv, cat si atragator - cu un aspect placut, clar si modern, cu o hartie de calitate si, nu in ultimul rand, e bine sa fie tiparit la o tipografie care are experienta in tiparul unui catalog de calitate.

Initial catalogul este creat digital, dar produsul finit poate fi atat tiparit cat si digital.

Catalogul printat ramane unul dintre cele mai bune instrumente de vanzari din lume, acest tip de publicatie pe suport de hartie avand numaroase avantaje:
  •   Expunere constanta a brandului companiei -  Catalogul fiind un obiect fizic, este tinut de obicei pe masa sau pe birou, astfel incat acesta sa fie vizibil, disponibil si accesibil. Prezenta sa pastreaza brandul in mod constant expus clientilor dumneavoastra, unul din principiile de baza ale publicitatii fiind, de fapt, expunerea marcii.
  •   Usurinta in utilizare -  Un catalog tiparit este intotdeauna disponibil si usor de consultat de persoane de toate varstele.
  •   Cautare rapida -  Un catalog tiparit va ofera posibilitatea de a pune un semn la pagina unde gasiti produsul dorit, astfel incat sa va puteti intoarce cu usurinta la pagina pe care aveti nevoie sa o verificati, in doar cateva secunde.
  •   Exclusivism si seriozitate - In epoca digitala, aproape fiecare companie detine un site (sau chiar mai multe), astfel ca diferentierea fata de concurenta este tot mai dificila. Mai mult decat atat, consumatorii pot fi indusi in eroare de prezenta in mediul on-line si chiar pe retelele de socializare a unor firme fantoma, dar care, in realitate, ofera produse sau servicii de proasta calitate. In schimb, existenta unui catalog tiparit certifica seriozitatea unei companii, subliniaza puterea brand-ului respectiv si minimizeaza posibilitatea ca acea companie sa insele asteptarile clientilor.
  •   Publicitate eficienta – Lupta companiilor pentru spatiul publicitar de pe un ecran tip desktop, laptop sau, mai rau, a unui telefon, readuce tot mai mult in atentia departamentelor de marketing metodele clasice de publicitate sau mixul intre publicitatea on-line si off-line, astfel tiparirea si distribuitia de materiale publicitare proprii (cataloage, brosuri, pliante, mape, flyere, etc.), ocupa un loc important.
Publicarea unui catalog de produse sau a unei liste de preturi ar putea fi o sarcina in care se pot intampina obstacole, insa daca respectati regulile de baza expuse in acest articol si daca va stabiliti clar obiectivele, rezultatul final poate fi un instrument eficient pentru promovarea companiei dumneavoastra si a produselor pe care le oferiti.

Tipografia noastra va pune la dispozitie servicii de tiparire cataloage personalizate, oferindu-va produse de calitate, pentru ca produsul final sa aiba rezultatul dorit de dumneavoastra.


Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!



Nume*
Email
(nu va fi facut public)
Comentariu*
Introduceti codul din imagine:


Copyright© 2020 ITIP - Tipareste inteligent Design realizat de Softimpera
Avantajele Catalogului tiparit – ITIP.ro