Produse
»
Print » Informatii utile » Agenda clasica vs. agenda digitala

Agenda clasica vs. agenda digitala

Traim intr-o perioada in care timpul parca este tot mai scurt, iar pentru a indeplini toate indatoririle si pentru a respecta termenele limita, este obligatoriu sa fim foarte organizati. Asadar, agenda nu mai este doar o optiune, ci a devenit o necesitate.

Pentru a ne stabili prioritatile si pentru a ne asigura ca nu ne scapa nimic din ceea ce avem de facut, este foarte important sa notam totul. In ziua de azi exista numeroase variante atat electronice, cat si clasice, pe hartie. De aceea ne-am gandit sa va prezentam cateva avantaje si dezavantaje ale acestora, pentru a va ajuta sa descoperiti care tip de agenda este mai potrivit pentru dumneavoastra.

Agenda digitala

Traim in epoca tehnologiei si a digitalizarii, unde totul se realizeaza la o mare viteza, folosindu-ne de computere, laptop-uri, tablete si smartphone-uri. Agenda digitala poate fi instalata si accesata cu usurinta de pe oricare dintre aceste device-uri. Acesta este unul dintre principalele avantaje, in special pentru ca putem primi notificari despre ceea ce avem de facut. Inca un avantaj al agendei electronice este faptul ca nu prea are cum sa ne lipseasca. Majoritatea dintre noi avem mereu la indemana smartphone-ul, laptopul sau tableta.

Insa pe langa avantajele accesibilitatii pe care ne-o ofera, exista si cateva dezavantaje ale utilizarii agendei electronice. In momentul utilizarii unui device electronic exista riscul de a ne fi distrasa atentia de mai multi factori, precum reclamele, notificarile de pe retelele de socializare sau mesajele. De multe ori se poate intampla ca device-ul pe care il utilizam sa ramana fara baterie sau sa nu avem acces la internet. Lucru care ne impiedica utilizarea acestuia.

Pentru a accesa agenda electronica este nevoie de mai mult timp. Iar in anumite situatii trebuie sa notam rapid, nemaiavand timp sa utilizam aplicatia. De asemenea, de multe ori putem fi intelesi gresit daca utilizam telefonul, tableta sau laptopul in cadrul unei sedinte sau intalniri. Superiorii sau interlocutorii nostri pot avea impresia ca nu suntem atenti, ei nestiind ceea ce facem noi de fapt utilizand unul dintre acele device-uri. Inca un dezavantaj al agendei electronice este ca aceasta este impersonala si monotona, neputand fi personalizata.

Agenda clasica

Agenda clasica este utilizata in primul rand ca forma esentiala de organizare. Scriind in agenda lucrurile importante pe care trebuie sa le retinem sau pe care le avem de facut, putem sa memoram mult mai bine si mai rapid. Scrisul fiind o tehnica foarte buna pentru memorare. Memorand sarcinile si termenele limita pe care le avem, putem sa ne organizam mult mai usor decat daca am primi o notificare, ce la un moment dat oricum dispare din bara de notificari.

Utilizand agenda clasica evitam posibilitatea de a ne fi distrasa atentia, fiind concentrati exclusiv pe notare. Intr-o agenda clasica putem noua mult mai rapid infromatiile sau ideile care apar spontan, mai ales in timpul unei sedinte, conferinte sau intalniri.

Intr-o agenda pot fi notate atat sarcinile de la birou cat si anumite aspecte care tin de viata personala. De exemplu daca aveti o programare puteti sa o notati in agenda, fie ca aceasta este in timpul programului sau nu. Intr-o agenda puteti sa realizati notitele in asa fel incat sa va fie cat mai usor de retinut sau mai accesibil vizual. Puteti face diferite insemne, cum ar fi sageti sau liniute, care sa va atraga atentia asupra unui aspect esential.

Utilizand o agenda clasica puteti alege varianta nedatata, aceasta avand ca principal avantaj faptul ca nu ne obliga sa ne incadram intr-un anumit spatiu. Acest aspect ne permite utilizarea acesteia la capacitatea maxima si libertate pentru notarea ideilor.

Pe langa toate aspectele prezentate, inca un avantaj al utilizarii agendei clasice este faptul ca o puteti personaliza, astfel incat sa se muleze cat mai bine pe nevoile dumneavoastra. Agenda clasica poate fi utilizata si pentru promovarea si valorificarea brandului companiei. Puteti opta pentru un design ingenios care sa puna in valoarea compania si activitatile ei.

Asadar, daca doriti sa atrageti atentia in mod pozitiv si daca doriti sa va puneti in valoare compania, iesind din tiparele standard, noi va oferim servicii de tiparire agende personalizate


Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!



Nume*
 
Email
(nu va fi facut public)    
Comentariu*
 
Introduceti codul din imagine:


Copyright© 2020 ITIP - Tipareste inteligent Design realizat de Softimpera
Agenda clasica vs. agenda digitala – ITIP.ro